ZPĚT


Carpaccio Latinoamericano

about-me

Carpaccio Latinoamericano

229,-

SUROVINY:
hovězí svíčková
parmazán
rukola

Rozpečená bageta:

  • mouka
  • kvásek
  • olej
  • máslo
  • oregáno
  • česnek
  • sůl

Marináda Carpaccio:

  • extra panenský olivový olej
  • pepř
  • citrón
  • worchester
  • olej z kapari



DOPORUČUJEME:
Bílá vína:
Langevin | Chardonnay

Růžová vína: Sun of Africa | Calle | Finca

Červená vína: Magistral | Blackhawk | Old Vines | ClosRoja | Montevicor | Casas | Amalaya

Šumivá vína: Treviso | Chateau Radyně | CAVA | LaPauline | Premium | MOET


ZAJÍMAVOST

Typický italský pokrm dostal za kuriózních okolností jméno podle benátského malíře 15. století Vittore Carpaccia. Carpaccio bylo původně syrové hovězí maso nakrájené na tenké plátky ochucené majonézovou omáčkou. Později se začalo dělat z tuňáka a lososa, nebo dokonce vegetariánské ze zeleniny či ovoce.

Licence na dílo